Slutet på mars

Var ett tag sedan jag hälsade på här.

Nå... vad är nytt på himlen så här i slutet på mars?

Jag har en veckas ledighet, som jag inte riktigt vet hur jag ska spendera. Det är på tok för omysigt väder för att man ska vilja gå ut på härliga vårpromenader. Istället försöker jag få tiden att gå genom att umgås med vänner. Pubkvällar, middagar, fikor, luncher... [Det blir jäkligt mycket ätande som jag ska försöka kompensera vid ett senare tillfälle] och där någonstans ska jag försöka plugga arkitekturterminologi :) 

Jag har dock världens bästa förstaaprilhyss på G... fast det är ett ganska snällt sådant. Mr Hs lägenhet är väldigt ogenomtänkt möblerad. Dessutom är han inte särskilt nöjd med sina sovrumsgardiner eller med färgsättningen på det stora hela.

Detta ska det nu bli ordning på och jag riktigt myser inombords :) Det ska sys nya linnegardiner i lila till hans sovrum, sys nya japaninspirerade kuddfodral - han älskar japan - och fixas med ljusbrickor. Köket ska få de khakigröna gardiner som nu finns i sovrummet och det ska till en liten ommöblering och blommor ska in. Kort och gott så ska det in med färg och liv. Jag känner mig dock inte som en jättestygg flickvän - som gör detta utan hans vetskap - eftersom han tidigare bett mig hjälpa till med inspiration.

Nå... att vara Henkes flickvän känns väldigt bra, visst finns det grubblerier på himlen men de ska jag ta itu med på mitt eget sätt.


Nästanbo

Länge sedan jag hade något att skriva om. Korrigering, länge sedan jag hade tiden att skriva ned något.

Antar att det blir så när man nästintill bor på två ställen samtidigt, hemma hos Henke och hemma hos mig. Jag har till och med hans husnyckel hängandes på min nyckelknippa nuförtiden.  

Det är otroligt skönt att nästanbo i en riktigt lägenhet med ett riktigt kök. En riktig tvåa. [Vad jag längtar efter att få en egen lägenhet, där jag har plats att inreda precis som jag vill ha det] I en riktigt lägenhet finns en stor kyl och frys där man laga vegetarisk mat i mängder och frysa in. Ja, ni hörde rätt; jag har gått och blivit en nästanvegetarian. Men det är mest av bekvämlighetsskäl med tanke på att Henke är vegetarian.  

Jag har i alla fall under drygt en månads tid nästanbott på två olika ställen och har under den tiden försökt finna en lämplig tvättid när jag väl är hemma hos mig, men en maskin på tjugo personer brukar krångla till detta. Idag har jag dock ledig dag och kan vara hemma och putsa och feja. Sköta om mitt lilla studentrum så att det skiner och blir trevligt och fint igen. 

Det är nog den lilla nackdelen med att nästanbo på ett annat ställe, ens egna lilla ställe blir lätt förbisedd. Men idag blir det ändring på det. 

Nå, det är rikigt mysigt att vara tillsammans med Henke och få pyssla om och dona i en riktigt lägenhet - jag har köpt en lila orkidé och satt den på hans köksbord och genast blev det en touch av mig i hans hem - och jag trivs egentligen ganska bra med min tillvaro just nu. 

Men det finns dock en liten tanke i bakhuvudet som inte vill släppa. Och jag vet inte vad det rätta sättet att agera efter är. 

Céline Dion – It's All Coming Back To Me Now
  

Flyger och far

Jag vet knappt vad jag ska skriva.... Det går runt runt i mitt huvud. Omtumlad över nya saker som dyker upp.

Emil Jensen – Flyger och far

Ska i alla fall gå på en Emil Jensenkonsert på Reginateatern ikväll, så jag får hoppas att hjärnan får en paus från alla dessa tankar.

Det var ett tag sedan

Mycket som förändrats. Mycket som hänt. Saker och ting är ett virrvarr, jag är både lugn och orolig.

I helgen saknade jag en viss kär kadett något så oerhört mycket och önskade att jag kunde höra av mig - men jag antog att för bådas skull var det nog det bästa att låta bli - men trots denna känsla har jag samtidigt funnit en så oerhörd ro i kroppen att jag nog innerst inne vet att jag nog gjorde ett klokt val, hur ledsamt det än var. Som situationen är nu hade jag aldrig orkat med ett distansförhållande, hur sorgligt det än är att klippa ett oerhört omtyckt band. Förhoppningsvis är det dock inte avklippt för alltid, bara en viss distans har infunnit sig.  

Nå, vad jag istället har fått är en så avslappnad relation att jag knappt kan förstå det själv. Jag känner mig så oerhört lugn och trygg. Det är lika rofyllt och trevligt vare sig man umgås tillsammans med mina systrar eller med mina vänner.

Jag har inga som helst murar uppsatta mot honom, han har lyckats snirkla sig in i mitt hjärta och fått mig att lita fullkomligt på honom, både som en vän och som kille. Det kan kanske ha att göra med något av det allra finaste han sagt till mig:

"När jag hör om allt, så finns det en del av mig som verkligen vill vara din vän och en del av mig som verkligen vill vara din pojkvän. Men om jag får önska så vill jag gärna vara både och."

Jag har varken panikkänsla i maggropen eller skyddsmurarna uppe, utan en tillfreds och lugn känsla. [Vet inte hur mycket jag kan poängtera det- det känns bara så härligt att för en gångs skulle slippa berg-o-dalbanerelationen]

Det är nästan så att jag tror att han kan vara den optimala mannen för mig. Jag kan prata allvar, men ändå skratta så gott att jag får kramp i magen med honom. Han får mig lugn och trygg och får mig att känna mig så oerhört omtyckt.

Jag har nästan glömt bort hur det känns att vara kär, men... kanske att det är precis så här som det ska vara? Kanske är det så här en vettig relation ska vara...

Nå, det är i alla fall inte det här som min oroliga känsla oroar sig över. Nej, det har med att räkna veckor och dagar att göra och jag hoppas verkligen att jag bara överreagerar.

RSS 2.0