Fotsteg i ny riktning

Hur, var, när och varför...

Nog måste det vara viktiga frågor att ställa sig när man tar steget in i en ny fas?

Här skulle jag väl egentligen - enligt någon passande etikettbok - ha börjat med en liten trevlig och rar presentation av mig själv och förklarat varför jag, just nu, valt att börja blogga.

Men nej, det känns fruktansvärt tråkigt och taget. Nåväl, jag ska inte vara knusslig, nog kan jag ge en liten förklaring till denna oväntade vändning. 

Det är höst, kort och gott! 

Med den ljuvligt färgsprakande hösten påbörjas en ny era i livet. Skolans läsår börjar inte så oväntat i början av hösten och med den kommer löften om nya möjligheter och nya chanser till omstart. 

Men det här är alla självklart redan extremt medvetna om; man börjar skolan/ nya kurser på universitetet, kostar på sig en helt ny garderob, som ska klä den nya människan man helst vill vara/bli, man byter skepnad och hoppas, önskar och drömmer om vart det nya året ska ta en. 

Själv är jag dock en mycket höstnegativ människa, tro det eller ej. Nog för att hösten kan erbjuda otroligt mycket bra den också- när det passar den; färgprakt i träden, klar och kylig luft som ger röda äppelkinder, stora mysiga sockor och gigantiska halsdukar, äppelpaj med på tok för mycket välvispad vaniljsås...

Men det är bara i september och högst halva oktober som man faktiskt får njuta av "det där" som är härligt med hösten. Sedan kommer vi oundviklingen in i den långa regnperioden och dagarna blir allt mörkare o kallare, sjukdomsperioden inleds och människor blir totalt instängda i sig själva, deppar ihop och blir snorkråkor.

Kul det låter va? Sjukdomar, kyla och mörker, ja hösten som är så mysig!! 

Men jaja, nog om detta, jag ska inte vara långrandig.

Tillbaka till början.

Ny höst, ny chans och därmed ny [startad] blogg. 

Så simpel är alltså  förklaringen till att jag börjar blogga. Nu tar jag nämligen mina första små fotsteg i ny livsriktning - för att låta pompös, och det gillar jag :P  

"Ny syn på livets allvar - ny tanke på nytt liv"

  over and out

// Camilla


  

RSS 2.0