Camillas Årskrönika

Vad har jag nu gett mig in på? Jag sitter på en trevlig italiensk lunchrestaurang med mina älskade systrar och diskuterar vad som hänt under året. Annikas och min kusin gifte sig, vi höll möhippa, vi åkte till New York, Michael Jackson dog, vår kusin blev med barn, pappa fyllde 60, Maria fyllde 30, morfar fyllde 80...

Vi vänder oss mot Lina på andra sidan bordet. Ja Lina, vad hände dig under 2009? Lina sitter tyst några sekunder... Jo... vi var ju i New York...  tystnaden blir allt längre medan Lina funderar... Tillsist fyller Annika ut tystnaden: ... Michael Jackson dog....

Hahaha, det var Linas 2009: hon var i New York och Michael Jackson dog - som om det hade något med hennes liv att göra... Vi vet ju att det inte bara var det, men roligt blev det!!! Herregud, det blir aldrig lika roligt när man ska försöka sig på konststycket att återberätta roliga händelser. 

Men i alla fall.... Moving on...

Hur var då Mitt 2009? Hmmm...

Vi börjar med början i alla fall, som en slags logisk tågordning... Håll i hatten, för nu kör vi!

I början av januari, närmare bestämt den 7:e, infaller alltid min födelsedag och just denna gång hade jag turen att bli 20 år. Det var verkligen ett mycket smart drag av mig att fylla 20 - särskilt med tanke på allt som skulle vänta mig resten av året... 
   
     20 årskalas med släkten den 6:e januari          Jag får rosor av min Hampus 7:e
  


Jag började B-kursen i Litteraturvetenskap. Där träffade jag på Matilda!!!

  

Pappa fyller 60 år

 

Äkta Valborgsfirande som Uppsalastudent och som blondin!!!

 

Champagnegalopp på ÖG - mkt flaskor           Full fart utanför mitt fönster på Uplands.
 

Kusin Helena gifter sig

 

Jag umgicks med Clara och Anna från högstadiet

  


I samband med en sådan kväll träffade jag Marcus från Västerås och som var 28 år. 
Ja, tack o lov att vi båda i alla fall är födda på 80-talet...

 

Jag insåg att jag började tycka om 1: äldre män 2: dreads och 3: tatueringar...

 

Jag och mina systrar reste även över Atlanten till USA, mera specifikt till New York!!!!

 

Vi såg Fantomen på Operan på Broadway, åkte båt o såg Frihetsgudinnan o promenerade i Central Park bl.a.

   
       

Firade en massa födelsedagar...

Kusin Maria 30 år                                     Systrar 26år och 22 år

  

Moster 60 år                                                      Clara 21 år

 

Jag åkte ned till Växjö o hälsade på EmelieEn trevlig Växjöweekend

   

Det blev en del sommarutflykter...

  Sigtuna m Clara        Skokloster m systrar       Mkt systermys                Grillkvällar
   

Årets enda dopp med Vera mfl.

 

Och att hänga med underbara Vera har sin absoluta fördelar! Efter en - för mig - mycket blöt kväll då jag blev hemburen i taxi och vaknar med baksmälla av guds nåde, ska jag tydligen dagen efter vara med och festa med Vera och Arash.

Som tur är så kunde jag kvickna till något sånär - och tur det. För den kvällen träffade jag Petter, vår nyinsatta Förste Kurator! Ett mycket oväntat sms... Ingen utsökt nattlig promenad, men ett väldigt trevligt samtal däremot ;)

Denne trevliga man var 29 år och tvåbarnspappa... Ja, again, tur att vi båda är födda på 80-talet. 

Jag konstaterar att 1: Jag attraheras av äldre, erfarna och charmiga män 2: Jag blir mer förtjust i tatueringar... 3: Jag trivs oerhört bra med denna kille!... Men ja, logiskt sätt då? En tvåbarnspappa - på halvtid dock - och en 20åring... 

Men hjärtat lyssnar inte precis på logik. Blir man kär så blir man....

Efter en mycket uppskattad valskurs i tre timmar - fick vi ett ännu trevligare förhållande <3

   
 
Så blev familjekryssning till Talinn:

  

Prideinvigning i Stockholm - lite naket, lite tjo och glam

 

Emelie hälsar på i Uppsala, där även hon förälskar sig i vit chokladmousse med honungsmarinerade jordgubbar.Lina och jag har mycket kvällsmiddagar

   

Mitt i alltihopa blir jag brunett igen.
  

Det blir höst...

Morfar 80 år - här med alla oss kusinerJag var på Inspektorsskiftesbal på Uplands. Då kom min vinröda klänning väl till pass.

   

Jag for ned tre gånger till Växjö under hösten på grund av min distanskurs.

Där pluggar jag ihop m Alex, gammal kursare från Uppsala.

September:


I Oktober går jag o Alex fotopromenad. Men jag utmanar även Em på guitarrhero.

 

I November är det dags för Halloweenfest med vårt gamla litterära gäng från B-kursen. Alla fick bila från Uppsala och fara ned till Nässjö - dock inte jag, för jag kom från Växjö.
Naturligtvis så var det litterärt tema på klädkoden och som alltid - när det gäller oss - var det vinprovning med vår egna eminenta alkoholkännare från Systembolaget - Matilda!!! Tror novembertemat var Cava ;) - spanskt mousserande vin.

Jag = The wife of Bath (ur Canterbury Tales)    Bilresa med Disneysånger = jag kunde sjunga med i flest :)
      

Den mest romantiska hemkomsten fick jag när jag kom hem från Oktoberresan i Växjö. Då låg det två röda nejlikor på min dörrmatta o väntade på mig. Kärlek!!!Kulturnatten firades i mitt korridorskök med vännerna Matilda, Sofia och Malin. Det blev en blandning av kräftskiva, pajtillverkning och morotskakeätning.

 

Zombienight på Uplands lagom till Halloween. My man - a clown.... jag får lära mig allt jag behöver veta ifall - ursäkta NÄR - zombieattacken kommen...Linas pappa Thure fyllde 60 år - naturligtvis kort på ossSå hände det ledsna saker... :( Men tydligen ska livet gå vidare.

Luciagasque på Uplands med EvyJulfirande med systeryster o nära o kära     Släktfika på Annandag hos moster o morbror

 

Ungefär så blev summan av kardemumman - mer eller mindre... Mycket som hänt, både bra och dåliga saker. Men framför allt, så mycket som hänt som jag aldrig kunnat förutse.

Då återstår det bara för mig att önska er alla ett riktigt Gott Nytt ÅR!!!


Tillbaka till verkligheten

Happ, då var det dags. Julhelgen är över, dags att bita tag i det sura äpplet och leta fram alla dessa böcker och ägna dagarna åt att pressa in så mycket fakta det bara går.

Det jobbiga är att man bara kan sitta fokuserad en timme åt gången. Sedan måste man upp och röra på sig, koka kaffe, äta ett äpple och så tillbaka till böckerna och ny timme igen. 

Det är alltså så jag kommer ägna mina sista dagar på det här året... Hur lockande låter det? Men förmodligen kommer det att löna sig den 14 januari.

Shania Twain – I Ain't Goin' Down - Red Album Version

Var i Uppsala igår och träffade Clara. Första gången som jag var inne på mitt rum sedan dagarna innan jul. Vad kan man säga? Det var otroligt skönt att bara ta sig därifrån och sitta nedkrupen på ett café istället.

Jag måste vara galen, ingen annan lägger märke till rösterna utanför fönstret eller tycker sig höra dörren som slår igen. Antingen är jag knäpp eller så är jag den som känner igen det där ljudet så väl, att jag hör det och ingen annan tänker på det. Lite smått galen känner man sig i alla fall.

Nåväl, det var min städvecka i alla fall och det innebär gå ned på gården o slänga sopor.
Åå han var där och det gör bara galet ont i magen att se honom. Fina fina karl... Elände.

Fokusera, snart är det nytt år. Vad mycket som hände under det här året, vad kan inte hända under nästa??

Men det där nya året är inte riktigt så lockande. Våren känns bara otroligt tradig. Den ska mest bara gå... ja, och sen då? Det finns inget att vänta på sen! De här dagarna på nya året kommer vara lika viktiga som dagarna i maj och juni. Elände.

Jag är bara inte intresserad av att gå de här kurserna som jag sökte i höstas. Jag borde kanske välja en annan inriktning. En inriktning som gör att jag har fullt upp och inte orkar tänka. Så att jag har för mycket att göra så att jag tillsist glömmer bort honom. 
Jag är säkerligen inte så ofta i hans tankar som han är i mina. Men för att kunna nå dit behöver jag ha den där pausen ifrån honom, som man måste ha för att kunna fokusera på annat, och den pausen går inte att få när jag bor rakt ovanpå hans kontor. 

För tillfället har jag flytt ut till det lilla förlovade landet Alsike, där snön ligger vit på taken och där det är så fullkomligt tyst och stilla när man är ute om kvällarna att man kan höra vinden i träden eller höra snön som dansar sin lilla yrdans på garagetaket. Man kan dessutom titta på stjärnorna. Stå mitt i trädgården och blicka upp mot himlavalvet och inte låta sig störas av någon gatubelysning. Det är min lilla fristad just nu.  

Shania Twain – It Only Hurts When I'm Breathing - Red Album Version

Men det ska väl bli bättre. Tiden ska bara få ha sin tid.

Men vad jag hoppas att jag kan få hålla kontakten med honom som vän, som vi har sagt. Det kanske inte fungerar nu, uppenbarligen inte... men sen?

Tystnad är nog något av det allra värsta jag vet.  


Juldag och annandag

Jag tog mig ledigt under julhelgen. Egentligen borde jag sitta o plugga till min tenta, men det är bara julhelg en gång om året, då kan man faktiskt få vara helt ledig. Faktiskt!

Jag ägnade hela juldagen åt att sitta uppkrupen i soffan i vardagsrummet med en påse riesenkolor och läsa härligt okomplicerad skönlitteratur med jultema. Ska man koppla av så ska man! Mer lyckliga slut, mer julromantik åt folket!!!  

Mot kvällningen åkte jag hem till min syster o hennes sambo och tog mig en rejäl titt på deras julpynt. Viktigt att sånt inspekteras. Jag har faktskt själv hjälpt till att klä granen, jojo, jag tackar ja....

Sedan tänkte jag vara systerligt social och sitta o läsa min bok medan syster satt bredvid och tittade på Wall.E. Men döm om vår förvåning när plötsligt blev helt becksvart i lägenheten. Strömavbrott... Tur att det är levandeljus-tider. Fram med alla ljus som fanns att tillgå, upp med kandelabrar och ljuslyktor. Blev väldigt mysigt ändå, systrarna fick läsa böcker i skenet från brinnande stearinljus. 


    

annandagen var det dags för det traditionsenliga släktkalaset hos moster o morbror i Uppsala.
Kusin Maria med Anders och Alvin var dock inte med.

moster o morbror        mormor, morfar, pappa    Niklas,mamma, Annika     
          

I orange:Helena o Johan        jag                               systrar  
     
     
Vi fick även veta den gulliga nyheten att Helena och Johan väntar sitt första barn. Naaaw, en till beeeebiis i släkten.

  Johan o Helena                Niklas o syster
   
  
  Vi tycker om foton vid julgranar
   

                            God fortsättning på er alla!!!


Systerafton, Julafton

Dagen innan julafton brukar många springa runt och trängas med folk nere på stan. I år slapp jag göra dem sällskap. [Hmm, har jag någonsin behövt springa runt på klappjakt dagen innan julafton...? Oklart]

Istället hjälpte jag till att fixa nere på Uplands. Jag och Erica skar upp 68 st julskinkor, det tog några timmar... Sedan fick jag Äntligen klä den enorma julgranen i festsalen. Tror aldrig jag har klätt en gran och behövt stå på en lång stege för att kunna nå upp till nästhögsta grenen.

Så blev det äntligen dags för Systerjulafton!!!
Middag, glöggmys, julklappsutdelning, prat om drömmar och förväntningar, planer om vart vår årliga sommarresa ska gå - Italien?

Ingen av oss var särskilt peppade på att äta julmat, så vi valde att laga italienskt - pasta med gräddig sås med kalkon, basilika och soltorkade tomater. Till det måste man bara sjunga med till vår favorit bland de moderna julsångerna:

Sanna, Shirley & Sonja – My Grown Up Christmas List

   

Så blev det tomtedags.

       

Vi tycker om att rimma:

"Även om släktingarna bor i vatten & i skogen
så ta mig inte på orden.
Dessa är ej av näver,
men passar till en bäver
Ett B-halsband till oss alla

                 Kära systrar - för alltid <3

 

Julafton:

Det här måste nog vara världens vackraste julsång: Sanna Nielsen – Ave Maria 

Mysigt firande med nära och kära.

En snöfylld trädgård, hyacintdoft som fyller rummen, minusgrader och solsken som tittar fram vid ettsnåret.
Ett dignande julbord, välklingande musik, vackra klappar som bara och ligger och väntar på en under granen. 
Lugn och ro blandas med tidspress och förväntan. 
 
Jul, jul, strålande jul, glans över vita skogar
   

  

  

   

   


Det vackra föds i det man gör

Jag är strålande nöjd. Det här är en av de bästa julklapparna jag kunde få...

Nere på nationen är det full fart. Arash åker runt och hämtar upp matdonationer, Erica sorterar mat, Stina organiserar med listor, Petter planerar gasquer, Fredrik gör iordning julskinkor, Ingo hjälper till med diverse, jag dekorerar med röda julstjärnor i festsalen. Erica, John och jag hjälps åt att fixa iordning "stolpen" med bord och röda dukar inför julfikat. 

Till "Jul på Uplands" kommer det ca: 2500 personer: hemlösa, utbytesstudenter, de som inte har någonstans att fira en traditionell jul.

Det känns som om man gör verklig nytta när man hjälper till, även om det kanske bara är med förberedelserna dagarna innan. Mat ska hämtas med bil, bäras och kylas in, paket ska slås in, julgranen i stora festsalen ska pyntas. Allt ska städas och ordnas. 

En del är vackra när de dör, det säger ingenting om livet.
Det vackra föds i det du gör, den stunden som du har fått.
En del går obemärkt förbi, där andra tar sig själv för givet.
 
Det finns de som skördar, där någon annan sått.

Sonja Aldén – En del är vackra när de dör

Jag fick min julkram... Jag fick mitt efterlängtade svar och vi är vänner och jag är bara så underbart lycklig över det. Underbara fina fina människa...

Just nu ska jag gå och sova utan några betänkligheter över att behöva gå upp imorgon. Imorgon ska jag gå ned och hjälpa till på Uplands, jag ska pynta den stora julgranen och sen ska jag på systerjulklappskväll med mina älskade systrar Lina och Annika.


Lyckan kommer, lyckan går

Natt blir till dag.  Det som var, började alltför bra.

Jag vaknar när väckarklockan ringer. Är pigg men vill bara inte gå upp. Tänker mig att om jag vänder på mig och drar täcket över huvudet, borde jag kunna förmå mig själv till att sova lite till i alla fall. Bara lite till... snälla?
Så att jag slipper den där första tanken som alltid dyker upp när jag vaknar. Den tanken som ligger och ruvar beredd och när jag börjar vakna, hoppar den oförberett på mig och börjar hoppa runt i en ringdans i huvudet.  

Jag inser att jag inte kommer kunna sova, hur mycket jag försöker. Det finns inget att göra än att stiga upp.
Stiger upp till ett vinterlandskap utanför fönstret, det är snödans i trädgården, och det är julpyntat i hela huset. Det är en väldigt mysig känsla att gå runt i raggsockor o morgonrock och titta på julkorten, jultavlorna som sitter uppe, julstjärnorna i fönstret, doften från blåa hyacinter, den tända granen.   

Jag slår in julklappar. Jag betalar räkningar. Jag tänker mig att jag ska ta mig in till stan och hjälpa till att julpynta vårt vackra nationshus.

Det är nog den absolut värsta idén jag någonsin har haft. Förstå att mentalt plåga sig själv på det sättet.

Men det är lixom ett sätt för mig att bita ihop. Om jag inte vågar gå ned nu, när han förmodligen är där, kommer jag ha sådana betänkligheter vid nyår och så kommer jag få svårt att bo kvar. Jag hatar mitt rum just nu. Jag gör allt för att hålla mig borta därifrån. För den där dörren slår igen och jag hör den varje gång.  

Sonja Aldén – Lyckan kommer lyckan går

Varför ska jag dit? Det är ju bara förbannat dumt. Han kommer vara där, hans syster kommer vara där, Tengil kommer vara där... 

Men jag har sett fram emot att få göra julfint där; Ylva kommer vara där, förmodligen Arash oxå. Texas skulle dit. 

Faaan...

Vem sa att ensam är stark?
Ensam är svag, om ingen 
finns där när korthuset
ark efter ark, faller som blad
mot marken, som tyst tiger still

Lyckan, den kommer
och den går som den vill.
 
  
Jag saknar honom. Jag vill ge honom en kram och önska honom en God Jul. 


En helg av märkliga möten

En mycket annorlunda lördag må jag säga...

Jag inleder med att hjälpa Arash med sista fiket på Uplands. jag blir ganska duktig på att göra goda smörgåsar...
Sedan går jag iväg och dricker irish coffee med min gamla samhällslärare Oscar Jansson från högstadiet på O'connors...

Jag jobbade på restaurang Riksäpplet på Uplands på fredagen, och när jag som bäst bär upp disk kommer en främling fram och kramar om mig och utbrister: Camilla.. shit va länge sen... hur är det? Hur går det med salsan? gå o lämna det där, vi måste prata mer...

Jag har ingen aning om vem denna någon är... ringa inga klocka någonstans...  jag går tillbaka och vi pratar och ju längre jag pratar, desto klarare blir det för mig att det här är min samhällslärare från när jag gick i 8:an på Margaretaskolan. 

Det måste vara sex år sedan jag såg honom... Hur sjutton kommer han ihåg mig? Jag minns att jag inte tyckte särskilt mycket om samhällskunskap och han är inte någon av de lärare som jag minns att jag haft. Märkligt!

Lite senare slås jag av tanken av hur gammal han måste vara nu... Han var ju ung när undervisade oss...jag var ju själv runt 15 år. Han måste vara en si så där 30 år nu?  På lördagen får jag veta att han är 32 år.

Väldigt trevlig var det. Vid tretiden springer jag vidare ner på Stadsteatern och går på "Engmans Julspecial" med familjen. Mycket Elvis, mycket jul, mycket sång, glitter och kärlek.

Söndagen består av att julpynta och ett försök till att förvandla Alsikehuset till ett julkort; klä gran, stryka dukar, kliva på stegar och fästa spiran i toppen, portionera ut tomtar på lediga ytor och samtidigt försöka sig på proceduren att vara så där lekfullt kreativ, som man ska vara under julen. Jag försöker mig på att sjunga duett med Peter Jöback och nonchalant kasta upp en grangirlang som ska fatsna rund gardinstången. Resultatet? Ja, det gick väl lite si så där va... Jag behöver ett uns mer träning på att kunna hålla ut på Åååå HEEEEELGA NAAAAAATT och jag är glad att ingen filmade mitt vackra kastförsök.

 Det är planerad personalfest på Uplands, som jag inte riktigt vill tänka på. Men den finns där och tanken snurrar runt runt runt...

Tur att jag faktiskt fick en anledning att ta mig in till stan igen. En väldigt oväntad sådan. Kvällsfika med Hampus i hans lägenhet. Det var väldigt trevligt och det var väldigt skönt att få bryta obehaget och faktiskt få chansen att kunna bygga upp en sund kontakt. Jag har saknat det. Känns mycket skönare att förlåta och börja tycka om igen.

---

Det här är ett så otroligt skönt steg att ta, ett steg framåt i rätt riktning igen. Jag har saknat honom, för jag har alltid vetat att han är en riktigt fin person. Det finns likheter mellan honom och Petter, helt olika personligheter så klart, men ändå små likheter. 

Det är mycket jag skulle vilja göra ogjort. Men det som sker, det sker. Man blir sårad, men någonstans tycker man fortfarande innerst inne om personen. Dock har man inte mycket ork kvar till att hålla den omtanken vid liv, utan all kraft läggs istället på att försöka se till att man själv inte blir sårad. 

Något av det svåraste i alla brustna relationer är att man inte får bry sig om personen längre. Man ska bara kapa av och gå vidare. Men det går ju inte... De har nästlat sig in i hjärtat på en och de finns alltid kvar där.

Det finns få verkligt fina människor. När man väl får chansen att träffa en sådan människa, vill man de bara så väl och önskar inget annat än att det ska gå så bra som möjligt för dem. Man vill bara sträcka ut handen och bry sig om.

Jag har några personer, som jag känner så djupt för. Personer som fått mig att må så himla bra och som jag helhjärtat har lärt mig tycka så oerhört mycket om. Det känns som att få tillbaka en liten bit av hjärtat när man kan ta upp en sådan kontakt igen.

Man ska hålla kvar de verkligt fina människorna i sin närhet och hålla energislukarna ifrån sig. Det finns för mycket elände och tunga saker att gå igenom ändå.

Det gör bara otroligt ont när man behöver kapa bandet med en sån fin person. Man vill ingenting hellre än att bara bry sig så innerligt om och måna om den personens bästa. Och sen tillåts man inte göra det mer... Det är som att brutalt kastas ut i kylan och sen splittrat försöka lappa ihop sig själv till ett fodral som ska försöka överleva utomhus.

Men det finns lite hopp ändå. Om jag kan finna en vänskapsrelation med Hampus igen, finns det lite hopp om att jag kan få en liknande situation med Petter i framtiden. För det är en så underbar människa, och jag tycker så innerligt mycket om honom, och det skulle vara väldigt jobbigt om jag förlorade all kontakt med honom.

Nu gäller det väl bara att genomleva den här sorgen, tystnaden och distansen.
Men det tär och värker.


when you need a friend

It keeps hurting and hurting

And you don't believe anymore

No, can't stop crying

And when every tear hits the floor

You feel like you're fighting alone

You can't face the world on your own this time

Resonerar jag fel?

Ok, nu har man en tendens till att ha konstant ont i magen...
Det är kanske priset man få ta när man inte gråter dagligen?

Igår hade jag en väldigt bra konversation med min mamma. Vilket fick mig till att skriva ett mail till kära 1Q och be om ursäkt för mitt hetsiga humör där på slutet och där jag förklarade min förhoppning om att vi kanske kan övergå till att vara vänner.

Det som gör ont just nu, är att jag inte har fått ngt svar. alls.

I och för sig, det kanske inte finns något att svara på? För honom kanske det gäller att klippa all kontakt via sms eller mail, för det är hans sätt att gå vidare.... Jag vet inte.. Men det skulle ha känts bättre om man kunde få ett litet svar, som bekräftade att man faktiskt har betytt någonting för honom. För det borde jag ha gjort. Han har varit kär i mig, det har han själv sagt.

Så någonstans borde jag ha en liten bra betydelse för honom. Men det kanske bara är jag som resonerar så, kanske resonerar jag fel? Att när det är slut, så är det slut och då ska man inte ha någon mer kontakt.

Men det känns så otroligt fel, när vi ändå inte varit osams eller gick ifrån varandra som ovänner.... Vi tyckte om varandra och tre dagar senare så tog det slut... Så mycket hemska saker kan inte ha skett på tre dagar, som gjort honom avigt inställd till mig?

Jag är kanske naiv. Jag har ingen aning om hur han hanterar en sån här situation. Men för mig känns det väldigt tomt att försöka vänja mig med att betrakta honom som en främling, för det är han inte. Jag har fått lära känna honom för väl för det.

Och när en relation inte avslutas på något dåligt sätt, enligt honom var tidsbrist en faktor - vad vet jag - så borde det inte ha något med att han har slutat tycka om mig helt och hållet. Eller?  

Men vad ska jag tro? En tystnad säger väldigt väldigt mycket, och den gör väldigt ont just nu.

On my on - better off alone

Freddie Mercury – Living On My Own (No More Brothers Radio Mix)

En ny dag. En ovanlig ny dag. Den var inte lika dålig att vakna upp till. Väldigt positivt framsteg.

Jag tror att min lilla flykt ut till Alsike faktiskt har gjort mig nytta. Inga tårar alls idag, och det känns så himla skönt. Är trött på att gå omkring o vara rödögd.

Jag sitter och tittar ut över det vita landskapet. Idylliskt som få. Vit snö, solsken, vindstilla.
Idag var helt enkelt dagen då man tittar upp ur sin lilla kartonglåda och upptäcker att det faktiskt finns en stor värld utanför med andra möjligheter.

Jag vill börja sjunga i en nationskör. Tydligen finns en viss kreativitet kvar!! Har lyssnat mig igenom flertalet julskivor här hemma och att sjunga är något jag verkligen har saknat. Nu kanske det är dags att göra något åt saken?

Sedan har jag och mamma startat en liten tradition av att börja titta på "Förkväll" på tv med vackra Carin da Silva och Yvonne Ryding. Man kanske ska satsa på att spara ut håret och tona det lika mörkt som Da Silva lagom till Nyår? Vilket mål va, att försöka förvandla sig till sitt vackraste jag och sen gå ut och möta världen igen.

Sure, tankarna finns kvar, omtanken likaså. Men nu har jag varit ifrån honom i... ja, i några dagar i alla fall.

Sissel Kyrkjebö – Better Off Alone - US Album

Jag bara hoppas att du har rätt Matilda.... eftersom han och jag inte har bråkat eller gått ifrån detta som ovänner, borde det kanske inte vara så svårt att kunna bygga upp någon form av vänskap. För jag saknar hans humor... tre store runde kanne kaffe... så det borde inte vara en omöjlighet.

Jag får helt enkelt bara hoppas på det bästa. För jag vill så gärna skicka honom en God Jul-hälsning och få en liten hälsning tillbaka.


Snöfall

Mycket har hänt.
Jag har tänkt, gråtit och tänkt ännu mer.

Man kan säga att det varit ett mentalt snöfall som hängt över mig i alltför många dagar.
Charlotte Church – "Pie Jesu" From Requiem


Det är mycket som jag blivit klokare på, tråkiga saker jag har fått acceptera och saker som jag tvingats inse, som gjorde så fruktansvärt ont och som gjorde mig så fullständigt tom inuti.

Att detta händer i år igen, precis vid min favarittidpunkt på året, kan få mig en aning trött. Det underbara och härliga kommer lixom på sne, när man får ägna dagarna åt att försöka läka ihop sig själv igen. 

Men den här gången är jag som tur är inte lika nedbruten som förra gången, för den här gången är jag inte krossad. Den här gången var det en vuxen person som tog ett bra beslut, och även om jag är ledsen, så tycker jag fortfarande om honom och vill att han ska må bra.

Kan man gå tillbaka till att bara vara vänner? Som ex har man en mycket knepig situation att ta tag i. Hur hanterar man sitsen när man ses? För jag bor precis ovanför hans kontor och kommer med största möjliga säkerhet att träffa på honom nere på nationen. Hur ska man hantera det?

Jag vet att jag saknar honom, att få prata med honom och få byta kloka tankar med honom. Han har varit så himla bra för mig på så många sätt och vi har haft väldigt roligt tillsammans. Ska den kontakten brytas till att vi inte pratar längre? Att vi ignorerar och undviker varandra? 

Så vill inte jag ha det. Jag tycker otroligt mycket om honom, och bara att se honom gör mig väldigt väldigt glad. 
Jag är så glad att jag fick chansen att träffa honom och vara tillsammans med honom. För han är en så otroligt fin och varm människa, som alltid har en speciell plats i hjärtat hos mig. 

Man man kanske inte kan omvandla en relation till en annan typ av kontakt? 

Som vän kan jag fortfarande få chansen att bry mig om honom, än att han ska förvandlas från det käraste jag har till en främling. Men hur tar man sig dit? 

Lucia

Alan Menken – Death Of The Beast (Original Early Version)

Igår var det luccegasque.

Det blev både bra och dåligt.

Och nu vaknar man och inser att det roliga tagit slut.

Det går inte alls lika bra att möta honom, som jag trodde. Det gör bara ont. Han visar upp sin officiella mask, och jag känner mig som absolut ingen.

"Du måste försöka skapa distans." Jag är tyvärr inte lika bra på att dölja vad jag känner. 
Just nu är faktiskt ingenting roligt. Ingen annan har förändrats, det är bara jag som fastnat i ngn dålig spiral. 

Funderar på att luciafika på nationen och julpyssla, eller så låter jag bli. Jag vet inte om jag önskar att han ska vara där eller inte. Förmodligen både ock.

Allt känns bara så himla tomt.

Fredag

Fredag.

Gjort både bra och dåliga saker. Försökte mig på idén att fokusera på annat, vilket resulterade i ett grönsakshack av guds nåde. Ska försöka satsa på mig själv, det är tydligen det mest heta tipset jag får av övriga.

"Vi tycker om dig Camilla, du är underbar"
Någon har nämnt mig som "Uplands prinsessa"
"Han har sagt att han tycker om dig jätte mycket" 

En aning rödvinsberusad och trevliga människor. Det förde ngt bra med sig ikväll. 

Jag är dock en aningens nervös inför morgondagen, kommer han tycka att jag ser fin ut?
Men jag har i alla fall min fina röda klänning som stöd! Det är alltid något!
Dessutom har jag fått en väldigt trevlig placering, så jag är i alla fall inte oomtyckt!!!!

Nu vågar jag inte hoppas på något, jag får se hur dagen blir.10 dec

Vem möter blicken?
Vem tar sig tid?
Vem orkar drömma om mer?

E.M.D. – Välkommen hem - Radioversion

Jag har hittat min julsång för i år. Vet inte om det är den mest ultimata sång att välja, eftersom den får tårarna att börja rinna varje gång, men den är väldigt fin i alla fall.

Inatt drömde jag en så fin dröm, och jag ångrade så att jag vaknade. Det var luccegasque, det var körsång, det var han som kramade min hand tvärs över bordet.

Jag ser fram emot Luciagasquen och samtidigt inte. Jag vill att vi ska vara vänner, jag vill ha kontakt med honom. Men just nu är det bara tystnad och jag vet inte hur jag ska våga bryta den.

Bara kom som du är...
Du är välkommen hem,
Välkommen hem igen.

Det är precis det jag drömmer om. Att få välkomna honom hem igen.
Men just nu verkar allt så himla svårt.


Dec. 9, 2009

Vaknar.  Inser att jag inte vill vakna. Och så... ljudet...

Ljudet av dörren som slår igen vid expen. Igen. Och en gång till.

Just nu är det ljudet det allra svåraste ljudet att höra. Den påminner mig om allt jag inte har längre.

Jag är glad att jag hade en anledning att lämna rummet idag. Igår stannade jag nere på nationen så länge tills jag fick så ont i huvudet att jag bara ville gå och sova.

Meja – Don't Look Down

Jag är glad när jag slipper vara i mitt rum. När jag inte längre hör rösterna som pratar utanför mitt fönster eller känner rökluften utanför. Allt detta är bara ständiga påminnelser om vad jag inte kan få. Jag vill bara gå ned och få en lång kram eller bara prata med honom och fråga hur det är. Jag vill gråta ut i hans famn, fast att det förmodligen bara skulle höra honom mer illa. Han är så himla nära och ändå så himla långt bort från mig.

Han är inte komplicerad. Men förmodligen kommer jag att göra situationen komplicerad om jag agerar som jag vill göra.

Men jag vill ju inte göra något annat. Jag är tom. Jag står i pausläge.


Försöka

Jag försökte göra det bästa av situationen. Fokusera på annat. Försöka plugga.
Men jag kan inte plugga i det här rummet. Jag får ingen ro. Det är kallt och mörkt och jag får halvångest av att höra den där dörren slå igen.

Jag tänkte att om jag går ner på nationen och läser, så vet jag att jag inte är ensam. Det finns andra människor i huset.

Så det var det jag gjorde. 

Idag försökte jag läsa om Hegel och den svenska frihetstiden.

Idag hade han med sig sin lilla dotter Lava till jobbet. 

Idag grät jag i en soffa på övervåningen på nationen.  


Överlevde

På något sätt så överlevde jag helgen. Otroligt ful, rödögd och snörvlig var jag, men jag överlevde.

På lördagen ville jag inte gå upp ur sängen, halvt bakfull och med en taskig syn på dagen. Men det låg en inbokad kusinträff, som sker en gång per år, så a girl has to... Det är lite orättvist att säga att den inte förbättrade humöret, den skingrade delvis lite tankar, inte tillräckligt mycket dock. Det är lite halvsvårt att få till den här glad-i-hågenkänslan när man är ledsen, tillsammans med personer som man faktiskt känner men som man ändå inte riktigt kan prata ut med - om det låter förståeligt?

Men jag fick i alla fall chansen att berätta allt för min syster och det kändes bra. Jag har inte orkat ta telefonen för att ringa och säga ngt tidigare... Men nu vet hon i alla fall hur det förhåller sig. 

Man kan behöva systerligt stöd och uppmuntran och tröst i sådana här lägen. Speciellt när det här kom vid en otroligt dålig tajming. Jag vet inte riktigt hur jag ska säga detta...  Jag vet inte vad jag sysslar med. Jag har tappat greppet till varför jag gör det jag gör. Jag säger inte att den här känslan beror på Petter, den bara uppdagades nu.

Det låter förmodligen konstigt att jag säger det, men om det var något jag var säker på, så var det Petter. Jag visste vad jag kände för honom. Inte att jag tog honom för givet, gud nej, men jag...ja, jag är förhållandesatsare. Jag planerade en bit in i framtiden och jag såg oss två tillsammans. Jag trodde vi skulle kunna överleva den här perioden, för det var ju bara en period. Den skulle gå över.

Jag bet ihop och fokuserade; ok, nu kör vi, nu rider vi ut det här - tillsammans. Och att sen - bara några veckor kvar - få ett; Nej, vi klipper nu! Klipp.

Lurad är fel ordval, men omkullkastad... Jag känner mig omkullkastad därför att jag tänkte i vi-termer. Men Om jag förstår honom. Gud, Ja! Han kände att han började må dåligt över det här och jag vill inte att han ska må dåligt. Inte för allt i världen, han betyder så otroligt mycket och jag vill honom bara så himla väl.
Jag ville underlätta, finnas till hands, lyssna, pratas med, bry mig om, bara ta o skänka så mycket kärlek o ömhet jag är kapabel till. 
Men jag klipptes bort. ...okej....  

Det var ett säkerligen kanske tråkigt beslut för honom att ta, men det var ett väldigt vuxet och moget sådant; han bara växte i min familjs ögon, när jag berättade om omständigheterna, som fick honom att handla som han gjorde. Eller ja, missförstå mig rätt.

Men jag känner mig tom. För i och med att jag kände så här med Petter, jag fick chansen att möta en så underbar person, som fick mig till att börja inse mitt goda värde igen - och det gör Petter till en så värdefull person i mitt liv - så kunde jag trycka undan övriga osäkra tankar till vad jag ville göra. Nu står jag mest förvirrad. Jag vet inte om litteraturvetenskapen är vad jag vill läsa, idé och lärdomshistorian rör mig inte i ryggen, jag sket i att gå på min föreläsning i torsdags, det är första gången det händer. Jag orkar inte uppamma intresset till att börja tentaplugga. Jag skiter i allt. Det gör jag inte. Men jag är ganska uppgiven just nu. Jag ser svart.

Jag längtade till dagarna "efter jul" - en fras jag upprepade för mig själv ett antal ggr - dagarna fram tills dess skulle bara gå och sen... sen skulle det bli bättre. Det skulle bli en andningspaus. "Jul på Uplands" skulle vara över och Petter skulle få andas ut ett litet tag - inte mycket, men lite, i alla fall få känna att han klarat av en milstolpe som 1q, han lyckades klara sig igenom jul på uplands - innan det var dags att ta tag i nya saker igen.
Men för mig var "efter jul" ett mål.  Det var det första delmålet att klara av. Få veckorna att gå och sen få tid att andas.  

Nu är dagen imorgon precis lika meningsfull som dagarna "efter jul" skulle ha varit... Nu var den här helgen precis lika viktig som dagarna som ligger framtill jul och efter jul och... Och jag har tappat lite av den meningsfullkänslan. Jag menar inte att låta dramatisk. Men det känns tomt, och jag ser lixom inte att det finns någonting att se fram emot längre. Jag orkar inte va glad åt att advent kommer o går och det blir närmare jul, att jag ska träffa släkten på juldagen, eller att släkten  ska fira min födelsedag en dag tidigare, den 6:e januari eftersom det är röd dag. Jaha... jasså... på det sättet... 

Jag känner mig tom. 

Jag måste vara med människor. Av den anledningen orkade jag inte sova i mitt rum natten till söndagen, utan åkte hem och sov hos min syster. Jag orkar inte var själv, för då tänker jag. Och när jag tänker så blir jag ledsen och gråter. Och när jag gråter så ser jag inget ljus i tunneln. Jag blir uppgiven.

Därför sov jag hos min syster och när hon var upptagen, åkte jag hem till mina föräldrar. Jag borde ha pluggat. Det gjorde jag inte. Istället åkte jag sedan hem till Evy på kvällen och åt middag och stannade där till tolv. 

---
Nu vet jag inte heller ifall min föreläsning börjar tio eller tolv imorgon. Det står tolv, men tydligen har de ändrat innehållet på morgondagens föreläsning - betyder det att de har ändrat tid oxå? Jag vet inte om jag orkar åka ned till växjö nu i veckan. Kanske bra med miljöombyte? Samtidigt missar jag en föreläsning här i Uppsala, och då blir det tredje som jag missar, gentemot om jag stannar och då bara missar första föreläsningen i Växjö...

Jag är trött. Jag borde gå ned imorgon o lämna Petters saker, men efter det... Då är det finito. Han kan säga att han inte är komplicerad, att han är precis samma person som innan...

Men situationen är skillnad. Och det gör så fruktansvärt ont att jag...
Jag har inte längre förmågan att kunna spela känslor för honom. 

Hur ska jag kunna uppamma och visa känslan att jag är ok, när jag inte är det?
     

Guuuuud, en sån dag

Idag var en... si så där dag.

Den var bra för jag fick prata med Petter. Grät inför Petter, men i alla fall, pratade med Petter. Fick klara besked och återigen bevisat att han är världens goaste person.

Världens kanske finaste människa, som jag tyvärr inte är tillsammans med längre, men som jag tycker så otroligt mycket om!!!! som jag bryr mig om och vill att han ska må bra. Jag förstår situationen helt, herregud jag förstår. Men det gör inte det onda lättare. Det hjälper inte att jag tycker så himla mycket om honom. Galet vad det gör ont!

Jag är nästan bara förvånad över hur det kan gå åt så mycket tårar - helt otroligt, de sinar aldrig... De måste gå som i ett kretslopp, samma tårar som går runt runt i cirklar.

Så jag bestämde mig för att bli kalasfull nere på Svantes. Texas blandar drinkar och jag häller i mig - mycket bra samarbete!!!

Men wtf, varför har alla mina gamla ex bestämt sig för att: Idag är det en jättebra fredag för oss att supa i Svantes... Herregud, som om jag inte har det illa nog, måste de vara där oxå?? Allihopa???

Tur nog fick jag sympatidricka rödvin med Stina, Arash o Erica och dansa galen dans i köket. Shit, jag saknar hennes bror... alltså återigen petter. inte putte. Guuuud..... :'(
Dessutom tror jag att jag har anmält mig till att luccespexa med Kalle och Spexgänget... Hmmm.... måndag kl 18.00? och tydligen har jag lovat att gå på landskapet oxå...

Nu måste jag sova, och jag är inte helt hundra ifall detta är rättstavat, men jag får väl be om ursäkt för det.

Vilken dag, men den är överlevd. 

Vet inte hur länge jag ska tjata om detta men Petter är världens bästa människa och jag är så glad att jag fått vara tillsammans med honom. Det gör ont just nu, men jag vill att han ska må bra, och förhoppningsvis är detta ett bra steg på vägen till att han ska kunna orka med allt! och vem vet.... man ska inte ha hålla hoppet levande, men han tycker om mig och det är inte på mig det är fel på, det är inte jag som är orsaken till att det är slut... så kanske... Vi vet inte var vi kommer stå när detta är klart... Jag reserverade en plats åt honom i hjärtat för ett halvår sedan och han kommer alltid ha en plats där!!!

Min bästa 1Q, min kära Petter, min allra käraste... guuud... 

jag saknar honom. hans kramar, hans närhet, honom... 

guuud....

 

frusen

jag vet inte vad ja ska göra...

Nu finns det inte längre någon som helst längtan till jul. Jag längtade efter den stund då Petter äntligen skulle få en liten arbetspaus efter all stress och planering inför "Jul på Uplands". Det var inte lång tid kvar. Bara en månad. 
Jag trodde vi skulle fixa det. Jag hade överseende med att jag inte såg honom så mycket. Jag ville inte bli ett tvång, ett krav, ett dåligt samvete.

Jag vill honom bara så väl, han är det absolut finaste person jag någonsin har träffat. En underbar pappa. En godhjärtad människa. Han var precis det jag behövde. Han gjorde mig bara så väl.  

Jag visste att det här året inte skulle bli lätt. Barnen är som alltid prio ett, där finns inget att diskutera om. Sedan kommer nationen. Efter det var det Per och syster. Sedan kanske jag kunde komma med i bilden. 

Men det var ju bara nu i år som nationen skulle bli så högt prioriterad. Det var bara ett år.

Men han hade för dåligt samvete, skuldkänslor mot allt för att han hade så lite tid. Då är jag den lättaste brickan att ta bort. Barnen är ju alltid de viktigaste. Sen är nationen hans arbete och något han valt att ansvara för i ett år. Stina och Per är hans allra bästa vänner. Men jag... Om han väljer bort mig, får han mindre dåligt samvete över att han inte har tid att träffa mig, och han kan prioritera övriga saker. 

"Det är för mycket. Vi lägger det på is ett tag. Det är bäst så.

Jag slipper vara ledsen och han behöver inte ha dåligt samvete... Rimligen är det bäst. Jag vill att han ska må bra. Om man kan dra ned på saker, så att det underlättar för honom så är det ju det bästa. Men vad ska jag göra åt mina känslor? Vad ska jag göra? 
Det kanske är bäst för honom, men för mig?

jag älskar honom. Vad ska jag göra? Hoppet säger att det bara är så här nu, det här är bästa lösningen för stunden, men sen kommer han att vilja träffa mig, umgås med mig, ha mig. Just nu blev det för jobbigt "vi lägger det på is ett tag" Allt mitt hopp står till orden: Ett tag. Men sen....

Men jag vet inte, antagligen är det ett falskt hopp. Men jag orkar inte annars. Jag vill inte att han ska försvinna. 
Jag vill bry mig om honom. Få honom att må bra. ta hand om honom, underlätta för honom. 

Jag vill honom bara så väl av hela mitt hjärta!!!

Vad ska jag göra?

Jag vill mest bara gråta,
och bli kramad av den famn jag tycker allra mest om...

men det kan jag inte?

   

tom

jag är ....

frusen, kall, jag skakar.. jag mår illa o vill kräkas.

inte känna, inte tänka...

bara sova

inte känna, inte tänka...

jag hör dörren från expen slå igen... jag hör den dörren tydligt.

ååå min allra finaste... men han måste må bra!!! det är det viktigaste!!!

jag ska bara sova

o inte finnas

happ

Jag hade fel.

Optimism går inte att frambringa.

Det bara faller... allt!

Nu vill man egentligen bara gå ned till svantes, hälla i sig en massa vin och sen gå och sova.

Frost o solsken

December kom äntligen igår, med lätt snöfall och solsken gjorde den entré. Måste bara lätt och slätt säga att jag fullkomligt avgudar december!

Meja – Regrets (I Have None) - Radio Version 
Detta råkar vara världens skönaste låt för stunden.

 Gårdagen bestod av:
*lunchande med 1qs syssling, världen är otroligt liten må jag säga.
*Massa telefonsamtal, vissa lyckliga, andra tänkvärda.
*Öppenhjärtade samtal över en kaffekopp - var nog det allra bästa på hela dagen. Att faktiskt få sitta ned och prata av sig en stund om allt möjligt, det känns som om det var länge sen man gjorde det. Att sedan kaffedricka med världens bästa [läs intresserade] lyssnare är inte fy skam.
*Började myspynta lite i mitt rum.
*Kvällspromenad med Olle och ljusinspektera halva uppsalas adventspynt.

Idag försökte jag vakna tidigt. Jag kämpade mig igenom mina tre väckningssignaler och tog mig upp, även om jag innerst inne visste att jag hade kunnat få låååång sovmorgon om jag ville. Men det känns ganska skönt att vara uppe lite i tid! Jag får mer ut av mina dagar. På något mystiskt sätt har jag tyckt om att ha föreläsningar tre ggr den här veckan, för det innebär att jag får längre dagar. Men det har varit rätt så döda dagar ändå.

Men jag tänkte ändra på det. Det är dags att njuta av att december faktiskt är här. November har varit som rena rama frosten, som iskallt försökt ha ihjäl allt som varit bra. Mördarmånad! Men nu är december här och det är som att få varma solstrålar rakt i ansiktet. Som sagt, man kan välja att vara pessimistisk p g a vissa anledningar och orsaker, eller så väljer man att tänka positivt. Igår valde jag den positiva vägen. Ska försöka ta den vägen idag oxå, om det går.
 
Idag är det sol i luften och frost på gräsmattan. Idag ska det tentapluggas. Kanske ska det promeneras med linis på eftermiddagen. Jag skulle gärna vilja ha en stor mugg med vit blossaglögg med smak av apelsin. Tror att studiemoralen skulle höjas betydligt mycket mer då!

Det kan bli en bra dag. Beror helt på vad man inkluderar i ordet bra. Man kan alltid hoppas på det bästa!

---

Nej, det gick inte.

Nu hoppas jag på att en promenad med Lina kan göra lite underverk. Frisk luft har väl aldrig skadat. 

---


RSS 2.0