Rysk roulette

Jaha, har man kommit hit alltså?? Måndagmorgon och man vaknar upp och känner att något inte stämmer. Jag har mina misstankar och jajamän, dags igen. Jag har börjat se det här som en slags rysk roulette, dock är mina chanser alltid sämre än 1/5, hos mig är det snarare 1/2,  och nuförtiden förlorar jag tydligen varje gång. Närakuten here we go!!!

Kommer dit och mår kalasdåligt, kallsvettas och tror att jag ska svimma om jag fortsätter sitta upp på en stol, vilket gör att jag får ett eget litet rum med en säng att vila på medan jag väntar på min läkartid, jag gillar vårdpersonal skarpt!!!

Nå, denna gång träffar jag i alla fall en vettig läkare!! Han skriver ut rätt sorts antibiotika och skämtar inte bort mina symptom, utan anser att det är oacceptabelt att jag har så här varje månad. Eller som nu två veckor efter varandra. och då finns den lilla detaljen med att antibiotikakuren inte fungerade förra gången.

Och det faktumet är faktiskt ganska läskigt... Men som tur är så har jag en bra läkartid inbokat i nästa vecka så förhoppningsvis kommer det här att börja utredas.

Nå, jag fick min kur och kunde gå iväg och äta lunch med Johanna och sedan köpte vi oss en påse ostbågar, gick hem till mig och drack te och tittade på fyra avsnitt av Charmed... Man måste trösta sig ned något!!

TV Sounds Unlimited – How Soon Is Now? (From "Charmed") - From "Charmed"

Nå, den här kuren verkar gudskelov betydligt snabbare än förra gången, så nu kan jag i alla fall försöka göra något vettigt av den här kvällen.


Helg

Om man ska gå och se en pjäs på Uppsala Stadsteater just nu så ska man se pjäsen Elake Måns. Otroligt välspelat och rolig. Det är dessutom extra underhållande, eftersom det är en familjeföreställning, när man hör barnens kommentarer på det som utspelas på scenen. Länge sedan jag skrattade så mycket på teater senast.

Var även på stan med systrarna igår och har nu införskaffat mig en läcker svart läderjacka, så nu får det gärna bli varmare väder så att jag kan inviga den. Eller så borde jag helt enkelt inviga den en trevlig kväll när det är ugtång på G.

Borde plugga... men det är ju bara söndag, har tre dagars ledigt kvar så jag lär kunna skjuta på det en dag till.

Har umgåtts med karlbergskadetten idag, väldigt trevligt. Har kommit att uppskatta ingengörstruppernas motton: "Det man inte förstår förstör man" eller "Antingen finner man en väg eller så skapar man en". 

Hmm är nyfiken på vad nytt som kommer hända ikväll...

Britney Spears – Hold It Against Me

Fredag och Fame

Ledig dag och fantastisk sovmorgon!! Pluggat och städat.

Sedan en otroligt trevlig fika med Henke och sedan förfest hemma hos Em.

Sedan utgång på Fame, ett av de nyare ställena. Det är en förvånansvärt stor lokal och härligt bra dansmusik. Och det är bra att de har öppet till kl. 03.00 då får man ut maximalt av tiden man betalat för. Vad mer behövs sägas? Där fanns ett dansgolv att erövra och erövra gjorde vi. Kickass!!!!

Britney Spears – Hold It Against Me

If I said my heart was beating loud
If we could escape the crowd somehow
If I said I want your body now
Would you hold it against me

Cause you feel like paradise
I need a vacation tonight
So if I said I want your body now
Would you hold it against me

Från balett till Egypten

Det är inte varje dag man blir bjuden på balettföreställning på Kungliga Operan i Stockholm. Men det var väldigt väldigt trevligt. Dansarna var så fantastiska, så mjuka och starka och vilket magnifikt fotarbete de har. Jag är oerhört imponerad av deras arabesquer, deras höga grand battementer, av den fina pas de deux och vilka fina lyft de kan göra. Rent koreografimässigt var det ett snyggt metaperspektiv de fick till, när dansarna dansade uppställt i en fyrkant, sittandes på en bänk där strålkastarljuset formade en fyrkant av ljus i ett hörn av scenen.  Vad jag önskar att jag hade fortsatt med baletten ibland alltså....

http://www.youtube.com/watch?v=bQ0L24YbGGI&feature=fvw

Nå, innan föreställningen 19.30 blev jag bjuden på mat på Opera källarens Bakficka och jag blev stormförtjust i deras goda potatismos [!!!] med tillhörande köttbullar, gräddsås, rårörda lingon och inlagd gurka. Efterrätten var lika god den, creme brulee och vin, Tokaj Oremus, som smakade björnbär.

Vi hade jättebra platser i en av logerna och där hade i alla fall jag perfekt vy över scenen, vet inte om mitt sällskap Peter hade lika bra plats, men jag såg i alla fall kanonbra. Efter föreställningen drack vi champagne i Opera Baren och så avslutades denna dekadenta onsdagkväll med att dricka Moet rosé i Norrbyhussalongen.

Ja, som sagt, som Carl Jan Granqvist så väl har uttryckt: Man borde dricka champagne lite oftare!!

Idag har jag varit på föreläsning om den Egyptiska egenarten... Ååå vad jag blev sugen på att åka till Egypten. Kanske är det dit jag ska åka och "hitta mig själv", färdades på en flodbåt över Nilen...

Jag älskar mina konstföreläsningar, jag blir så sugen på att åka ut och resa och titta på konst och se allt det där som jag inte hunnit se!!!!

Nå, nu är det våfflor med Johanna som väntar!!


Ledig tisdag

Ellie Goulding – Your Song

Ledig dag. Ja, vad ska man göra när man inte har något särskilt att plugga. Sova...länge. Jag borde köpa en av mina kursböcker, men väntar ännu en dag innan jag gör det. Det är verkligen totalt meningslöst med mycket ledig tid och så lite att göra. Visst, jag får chans att sova... Men man kan lixom inte sova bort en hel dag utan att få dåligt samvete. Även jag har mina gränser.

Kom hem och fann en trevlig kasse hängandes på min dörr, tranbärsjuice och en minipåse med ostbågar - en krya-på-dig-påse ;P

Fikade med Emma och Malin och planerade årets midsommarfirande som går av stapeln i Dalarna i år.

Imorgon är det föreläsningar hela dagen som gäller och på kvällen ska jag till Stockholm och se baletten Messias på Kungliga Operan och förmodligen äta på Operakällarens bakficka.

Men ikväll... Tänkte dricka te med min kära läkargranne, som ÄNTLIGEN är hemma igen, men nope, då hade han andra planer. Hör efter med Gustav om han ville tea med mig men jag får inte tag på honom.

Haaa, är det en tidig kväll med film som gäller istället? Borde väl egentligen äta middag, men har ingen lust :( Det är fruktansvärt tråkigt just nu :( ok, nu är jag på gnällhumör, borde verkligen äta!!!
Klagan

Man ska inte klaga. Dock kan jag inte riktigt låta bli. Det är en riktigt ruskig vecka. Jag är framtidspessimistisk nu, jag vet, men så som lördag, söndag och måndag har varit tycker jag att jag har tillräckligt empiriskt underlag för att förutspå en ruskig vecka.

Inte nog med att jag återigen/som alltid/vanemässigt går på antibiotika i en vecka, jag mår  - on top of that - numera fruktansvärt illa varenda gång jag tagit dem.

Nå, vad detta gör med mina härliga morgonrutiner är att: inte nog med att det är jobbigt att gå upp på morgonen för att gå på föreläsning, att varje gång dessutom behöva vara rädd för att man ska kräkas i en föreläsningssal inför 60 andra personer gör hela situationen ännu mer pikant.

Men jag har denna gång lovat mina vänner att jag ska ta tag i de här, att jag ska hugga en läkare och inte sluta förrän de reder ut varför det här alltid händer mig siså där en gång i månaden. Menar; resistens mot antibiotika vore inte så roligt att råka ut för.

Annars då...  Jag hade en väldigt trevlig helg, förutom det lilla sjukhusbesöket och påföljande efterdyningar, blev det mycket filmtittande bland annat har jag lyckats se filmen 500 days of summer, aboslut sevärd. Jag har ätit scones, kladdkaka, ostbågar och gått på trevliga middagar. Även haft nöjet att umgås med Karlbergspojken.

Nå, var står jag i det där? Han har en förmåga att lirka sig in och... det är väl egentligen inget problem med det. Nog för att jag är på min vakt, men ett visst förtroende finns där och det känns som om han kanske kan vara en riktigt vettig kille. 
  
Vad är det då som gör det hela problematiskt? En liten detalj. En ack så viktig detalj.

                  It's been a long time running through my veins this long lost dream.
                     
 
                                         Lisa Miskovsky – Acceptable Losses

En lördag

Richard Marx – Hazard

Vad kan man säga?

Trodde jag skulle få slippa undan den här gången, men nope... Tranbärsjuice, Närakuten, Apoteket, yeah, here we go again. Jag kan dessa små rutiner, hinner knappt andas mellan gångerna.

Och igen får man möte en fantastisk läkare som råder en till att dricka mycket, klä sig varmt och inte sitta på kalla bänkar... Ha, som om det någonsin har varit mitt problem??!!! och när jag väl upplyst honom om hur läget är, ja, då har han inga fler råd att ge mig. Jag tycker att eftersom jag nu brukar vara där så pass ofta som jag är, en gång nästan varje månad, så borde de inte ge mig någon slags remiss till någon "riktigt" läkare som kan det här området?

Jo visst, men det brukar vara ganska onödigt, för det leder ÄNDÅ aldrig till något!!! That's all, det är svaret man får. De kan ändå inte göra något åt sådana här lindriga fall, man måste uppenbarligen få njurbäckeninflammation och hamna på sjukhus innan de kan göra något... Bullshit!!!

Jag är där i snitt 6ggr per år, och har varit där ca 3 år nu och varje gång får jag antibiotika och en liten slags punchline från läkarna. Den här gången blev det ett fint: "Ja, vem vet, det här är kanske sista månaden du är här ;)"

Mmm farbror doktorn, man kan ju alltid hoppas... Jag betvivlar men visst, kanske är det här sista gången.. eller inte.

Utöver sådana trevliga aktiviteter på en lördagkväll, så har jag hängt lite på nationen och hällt i mig tranbärsjuice... Och naturligtvis har jag hängt med Karlbergskadetten, väldigt trevligt faktiskt, more than nice, men... ja... så kvarstår det lilla problemet att jag tycker mer om någon annan - och då inte borde gå in i någon ny relation innan den andra är ur bilden, vilket i sig är ganska svårt med tanke på omständigheterna - och att jag på inga villkors vis känner för att bli lika sårad igen. Jag vill ha minst ett år utan att jag periodvis ska behöva vara så oerhört ledsen och hjärtekrossad. Det tar så onödigt mycket på krafterna.

Nå, man ska inte låta sånt här slå ned en i övrigt trevlig lördagkväll, hemmamys blir det. Jag, en massa kuddar, ostbågar, två filmer och en massa tranbärsjuice!!!

Jag kan jag oxå!!!

Äntligen Fredag

Tanken var att jag skulle plugga i torsdags, renskriva min uppsats, som sedan ska arkiveras inom universitetets murar forever and ever. Istället hamnade jag på stan och spontanköpte fantastiska läderbyxor och nya skor. Efter ett helt plötsligt toksug efter dippsås, avslutades kvällen med torsdagsmys med Evy, Lia och Daniel. Förrätt med chips och dipp, dekadent middag av grillad kyckling, baguette och potatissallad, massage och sedan Cruel intentions. Med andra ord ett väldigt mycket trevligare sätt att spendera sin torsdag på.

Och jag kommer hem i hyfsat tid och tänker att ja, nu är det bara jag och en massa sömn som gäller.... trodde jag ja...

Jag som egentligen borde ha lämnat Smålandsspåret, kunde lixom inte hitta på någon anledning till säga nej när han väl smsade... han är ju för söt för sitt eget bästa! Och så fick jag en fantastisk anledning till att vara kaxig, dominant och raljant vilket är något jag gillar.... 

Nå, idag fick jag ÄNTLIGEN min sovmorgon, 12.30 here we go!!! Skulle kanske ha gått på en rundvandring med kursen, men jag kan uppsala nu efter x antal år så då prioriterar jag andra saker. Jag lyckades iaf renskriva min uppsats och lämna in den och sedan blev det promenix till polisstationen och hämta ut mitt nya id-kort. Sedan middag med texas, massa Buffy-avsnitt och sedan drinkar nere i jazzbaren med Evy.

Har insett att jag har ätit middag borta hela veckan: måndag - föräldrarna, tisdag - texas, onsdag - johanna, torsdag - evy och fredag - texas. Varför äta själv när man kan äta med sällskap?

Nå... Karlbergsnubben hörde av sig och tycker tydligen vi ska ses ikväll... Ja, jag uppskattar sällskap och sedan jag konstaterat att det är en sådan dag då det är säkert att träffa andra  utan att riskera dubbelbokningar... Ja, då är det väl bara att leva på.

söndag, måndag, torsdag och fredag. Busy girl - jo, jag är högst medveten om den saken...

Eld och is

        
                          
Hans Zimmer – Frost Despondent


    
           
           
                        Some say the world will end in fire,
                        Some say in ice.
                        From what I’ve tasted of desire
                        I hold with those who favor fire.
                        ... But if it had to perish twice,
                        I think I know enough of hate
                        To say that for destruction ice
                        Is also great,
                        And would suffice.

                                                        
R. Frost

Måhända att jag inte är byggd för att leka med eld, kanhända att jag inte är ämnad för iskyla heller. Endera väg leder till att man blir antingen bränd eller förstenad. Ändock har båda en lockande dragningskraft. De är svåra att motstå, inta sant?

Nå, enough with the nonsense. En av vägarna kan bära längre än den andra, så låt den väg som bär bära.

Förutom min lilla fundering om vad jag tror kan hjälpa mig mest, att fortsätta gå på min redan inslagna kalla väg - den passar mig visserligen - men med risk att det kan bli svårt att ta sig ur den senare... så försummar jag uppenbarligen mina föreläsningar fantastiskt bra. Jag har nu försovit mig i två dagar - och det är bara torsdag - och missat en och en halv föreläsning, enbart på grund av att nämnda föreläsningar ligger runt kl. nio på morgonen  och det här är bara första veckan än så länge...

Spelar tydligen ingen roll vare sig jag lägger mig vid nio eller ett, hur mycket jag än sover är det tydligen nästan rent utav omöjligt för mig att vakna på morgonen. Jag sov uppenbarligen till tio imorse och jag är fortfarande sjukt trött, som om jag inte fått sova någonting alls under natten. Nog för att jag vände mitt dygn otroligt mycket förra terminen när jag skrev uppsats, men det borde inte vara så svårt att vända tillbaka det igen.

Däremot har jag märkt att jag drömmer otroligt mycket just nu, drömmar som jag faktiskt kan komma ihåg när jag vaknar. Förmodar att hjärnan processar otroligt mycket under de här dagarna, eftersom jag uppenbarligen vaknar upp och känner mig helt slut. 
 
Kanske det skulle gå lättare att vakna om det inte vore så varmt i mitt rum? Nu kanske det är läge att börja sova med öppet fönster igen, vilket förhoppningsvis har två fördelar, ett: att jag somnar lättare och två: att jag förhoppningsvis vaknar lättare.

Is ute, varmt inne, kall på ytan, eld i sinne'.

Kombinationen kan helt klart vara den bästa av två ting.


Tisdag 18 januari

På tok för lite sömn och ingen frukost på det. Vilket då kanske inte gör det så konstigt att jag får blodsockerfall på föreläsningen och sitter i min stol och känner mig svimfärdig. Kanske inte hjälpte att föreläsaren föreläste om bl.a. heroinmissbrukare, sprutstationer och samhälleliga konstprojekt. När man känner att ljudet runt omkring en sakta börjar försvinna och endast centreras till föreläsaren längst fram, ja då är det läge att böja ned huvudet mellan knäna och andas en stund.

Men jag lyckades faktiskt skärpa till mig och överleva hela föreläsninge och sedan var det bara att snabbt ta mina saker och skynda mig hem och slänga mig på sängen. Är typ skakig i hela kroppen... Men med mycket dricka och en liten stund vila så blev det mycket bättre. 

Säkert – Isarna


Så jag bestämde mig för att traska hem till Evy och lägga mig på hennes säng och lyssna på musik och prata medan hon pysslade. Både Emelie och Daniel var där, så nog fick man sällskap alltid. 

Är dock otroligt trött, huvudet är typ helt slut och varje gång jag reser mig upp känns det som om huvudet befinner sig två meter bakom mig.  

Tidig kväll ikväll, är helt slut trots att klockan bara är 20 över 8. Förstår inte riktigt hur jag ska orka gå upp en timme tidigare imorgon, känns orimligt, men jag antar att det är en fråga om rutiner.

Nu: sovdags!


Terminstart

Av någon mystisk anledning så lyckas jag vakna tidigt!!! Jag är helt chockad!! Klockan nio har i vanliga fall varit mitt i natten för mig, när man skriver uppsats och vänder på dygnet så kanske det är acceptabelt... kanske....

Nå, iväg kommer jag och hinner med att gå på inskrivningen på min nya kurs, konstvetenskap A. Det är med andra ord terminstart.

Har introduktionsföreläsning med en mycket... flummig lärare, men när man väl kommit över förvåningen om hur flummigt han pratar så inser jag att det kan nog bli en mycket bra vår det här. Texas o jag hamnar till och med i samma grupp.

Går iväg till polisstationen och fixar en ny id-handling, och jag mäter mig och inser att jag är 162 cm lång, varken mer eller mindre.

Men sedan blir det lite lite jobbigare... Lite läkarbesök och tranbärsjuicediet på det... suck suck suck! är lite ur gängorna och bestämmer mig för att åka hem och bli lite ompysslad i alsike. God middag och lite senare får jag chansen att prata om hur livet står till för tillfället.

Och jag får helt klart en av de bästa kvällarna jag haft på länge, trots allt!!


Stockholmshelg

Stockholm hela helgen. Först Narnia-film med syster och sedan Lidingö och en massa vin och cosmodrinkar med några av de härligaste tjejerna från Linköping och Stockholm. Mycket uppdatering om livet i största allmänhet. Att försöka sig på att sammanfatta sitt senaste halvår på tio minuter... ja, vad ska man foksuera på?  

För min del gäller det nästan alltid att försöka summera och gå igenom min rad med pojkar och män. Vilka höll jag på med när vi tjejer senast träffades, vilka har fallit bort och vilka har tillkommit?

Och när jag nu får chansen att analysera lite, måste jag nog tillstå att jag är väldigt tillfreds med mitt liv som det är just nu. Jag är nöjd med att vara fri och singel med möjligheten att jag kan göra precis vad jag vill med vem jag vill när som helst.

Jag har dessutom ett fantastiskt nyårslöfte, som jag ska påbörja any minute now när terminen startat igång. Har dessutom redan fått mina vänner att arrangera och planera diverse saker redan, så jag tänker mig att det kommer bli en awesome vår med tanke på alla de som redan hört av sig och alla nya människor som jag inte hunnit med att träffa än. Mitt nya år går kort och gott under temat: Nytt år - Nya möjligheter!

Därför var det en liten miss i beräkningen att jag skulle tycka att det var ganska så mysigt att umgås med Karlbergskadetten...

"Får jag ställa en personlig fråga. Varför är du så sluten?" 

Ja, vad ska jag svara? Man har i en sådan situation två saker att välja mellan, antingen lossa lite på försvarspositionen eller skickligt manipulera bort frågan. Det kan ha varit för att det var just i den stunden som han frågade - I was in the moment - för jag tyckte att jag kanske skulle ta och lätta en aning på skalet. I kort version: för att det passar mitt nya jag. Kall, hård och brutal, har det inte alltid varit mitt motto? Den här gången har jag dock tagit budskapet till mig på riktigt. Om man är beredd på det värsta kan inget såra en. Kanske är det inte den sundaste approachen att ta sig an, men just nu är jag väldigt nöjd med den. Den låter mig välja och vraka utan minsta risk att jag kommer till skada. Hur kan det inte vara ett bra drag![?] Mitt nya jag är visserligen otroligt charmig och trevlig, men ingen kan komma och krypa in innanför skalet. Dessutom, I kinda like it, det cyniska, det bittska, det raljanta... Det kanske inte är riktigt jag, men det är mera jag nu än vad det var för tre år sedan.


Murray Head – The American And Florence/Nobody's Side

Everybody's playing the game
But nobody's rules are the same
Nobody's on nobody's side
Better learn to go it alone
Recognize you're out on your own
Nobody's on nobody's side.

No lover's ever faithful, no contract truly signed.

Never make a promise or plan
Take a little love where you can

Never stay too long in your bed
Never lose your heart, use your head
.

Never take a stranger's advice
Never let a friend fool you twice

And never leave a moment too soon
Never waste a hot afternoon

Never stay a minute too long
Don't forget the best will go wrong

Never be the first to believe
Never be the last to deceive

Better learn to go it alone
Recognize you're out on your own

Nobody's on nobody's side.


Onsdag 12 januari

Idioter... så in i he**tes idioter... Ibland undrar man hur mogna män kan bli på en skala, och sorglig fakta: de växer nog aldrig upp.

Nå, nu vet jag att jag drar många över en kam som inte förtjänar det... men grrrrr.... jag blir så arg.

Jag skulle inte ens ha smsat, inte för att jag gjorde det för min skull, nää fy tusan, usch, jag har nog av efterhängsna små pojkar som vägrar förstå när jag inte är intresserad. Så jag skulle knappast uppmuntra någon som jag faktiskt inte vill träffa. Men nu gjorde jag det här för min kompis R skull.

Så jag gjorde en dum sak och bjöd hit de stackars liven. Åååååå en bra note to self, aldrig aldrig ska jag tänka att det är en bra idé. Killen raggar på min kompis och jag struntar totalt i honom, vilket är bra. Men killar verkar inte ha någon aning om takt o känsla, då han inför henne frågar mig om han får ***** hos mig ikväll, men vem är dum nog att fråga det? Idiot!!!!

Han må vara över 30, men inte tusan har de mognat något sedan de va 16 år. Blir så trött! Och hans kompis verkade vettig, men nej, han vrider nästan handen ur led på en kille på grund av ett fånigt missförstånd.

Ok, nu har jag lugnat mig...

Opponeringen gick bra idag! Min opponent köpte mina resonemang och min slutdiskussion, det var mest små formaliabitar som behövdes förbättras och det kan jag också köpa. Så, då var det bara fredagsventileringen kvar och sedan är det klart!!!

Måste verkligen sitta och läsa hans uppsats imorgon. Suck o pust!


Ååå och jag är verkligen in heat denna veckan... Jag ser fantastiskt liggbara män överallt. De är så fina och jag vill bara ha...

Det bådar si så där bra inför stockholm i helgen, för jag vet att det är den 15:e på lördag.... och jag både är lockad och vill och samtidigt finns det ett så otroligt utbud i stockholm....

och så har jag ju min potensiala pojkvän att tänka på... eller nje, han är verkligen inte min pojkvän och jag är inte ens kär, inte på långa vägar, men alla mina vänner verkar tycka att han är verkligt fördelaktig, och ja, han är ju 1.90 lång, hemskt muskulös, har en fantastisk humor och är riktigt intelligent. Hur kan man inte vara för detta?

Och så är jag inte kär...

Istället är jag kall, uttråkad och raljerande, vilket är väldigt bra eftersom jag då aldrig behöver lägga ned garden och faktiskt våga släppa in någon. Nej, jag klappar de lite snällt på huvudet och säger "Duktig pojke".

Mmm... och jag vet alltför väl varför, det är bara inte riktigt meningen att det ska vara så.Preopponering

Har nu mutat min opponent med en fika och kommer förhoppningsvis lindrigare undan inför morgondagens uppsatsventilering.

Nej, det har jag inte egentligen gjort, men man kan alltid hoppas. Det är ändå trevligt att hinna ses innan och småprata lite så att inte morgondagen känns lika skrämmande. Fast det måste erkännas, det är inte helt nervfritt i kroppen ändå.

Har nu äntligen förmått mig att läsa igenom min egen uppsats, något som jag inte gjort sedan jag lämnade in den tjugonde december. Nog för att man vrider lite pinsamt på sig när man finner mindre stavfel, någon blankrad för mycket eller noter som man tagit bort men som jag faktiskt glömt bort att ändra i litteraturlistan... skamligt och dåligt, jo jag vet, men på det stora hela känner jag mig ändå nöjd med den. Den är godkänd för opponering, jag skrev den inom utsatt tid och jag lyckades faktiskt producera en C-uppsats, något som faktiskt inte alla studenter lyckas med... Ja, nu sätter jag näsan i vädret här, men jag sticker inte under stol med att jag är stolt över att jag faktiskt klarade av det. 

Nog för att jag vet att jag har haft instutitionens uppsatsguru samt professor i Litteraturvetenskap som handledare och att hon inte skulle ha släppt igenom en uppsats som inte nådde upp till godkända kvaliteter, men ändå... Att sitta och försvara sina stackars 28 sidor och förklara huruvida man resonerade eller inte resonerade... Usch!!! Kan de inte bara köpa att jag panikartad kämpade ur mig 10683 ord för att jag var tvungen för att klara kursen?
Tråkigt nog tror jag inte att de skulle köpa det argumentet.

Suck och pust, jag kan inte sova, har ingen som helst ro i kroppen, tankarna flyger och far kring den där jäkla ventileringen, huruvida man blir sågad eller inte. Så illa blir det förstås inte, men bättre att förvänta det sämsta och bli förvånad än tvärtom.

Men imorgon kommer snart att vara överstökad och då borde jag börja fundera på när min nästa kurs börjar. Vet inte riktigt hur pigg jag är på att plugga ännu en termin och börja om med allt igen. Terminerna är lixom desamma varje gång, samma döda tidssträcka med liknande upplägg.

Usch...

nå, ska väl göra ett försök att sova, hur bra eller dåligt det nu kommer att gå....


Födelsedagsfirande med släkt

Royal Philharmonic Orchestra – Mrs. Darcy (From "Pride and Prejudice")

Det är inte vilket firande som helst, utan firandet av min 22 årsdag - i förskott.

När vi i närmaste släkten samlas blir det väldigt mycket ihopblandningar av namn, och just idag var mitt namn uppe på tapeten väldigt mycket:

"Camilla tuggar på presentsnören... [?]  nej, Wilma menar jag..."
"Helena ska nog ta och mata Camilla... öh nej, Wilma..."
"Hur ska Johan och Camilla ta sig... nej, Johan och Helena ta sig hem?" 
"Annika och Niklas på kortet, nej, Annika och Camilla på fotot." 

Förutom detta har jag fått öppna presenter, ätit smörgåstårta, kakor och smaka på min systers egengjorda tårta med marsipanblommor. Det har varit tomtetävling, vilka par kan räkna upp flest tomtar som finns i köket, hallen och vardagsrummet? [det fanns 75 st ] Sist, men inte minst, har vi dansat kring granen och haft långdans genom alla rum.   

Men stämning ges bäst med bilder:

Morfar, kusin Helena med WilmaSyster med WilmaSmörgåstårta:Kusin/moster Maria med systerdotterKusinkram mellan minstingarnaSötaste kusinbarnen <3PaketöppningEfter alla namnförväxlingar mellan mig och Wilma tyckte min moster tillslut att jag borde ha Wilmas fina haklapp.Paus mellan lunch och fikaKusinerSyster hade gjort tårta.Damerna dansar ringdans:Herrarna trivdes bäst i soffan:Johan och Wilma


Morfar med barnbarns barn:Tre generationer; mormor, jag och beeebisJag och bebisPappa med Wilma
RSS 2.0