Jag hittar ingen mandel

Om man kan ha synopsisångest är det förmodligen det jag lider av. Huvudet känns som om det vore fullt av risgrynsgröt där jag förtvivlat försöker hitta mandeln som kan ge uppsatsens syfte och frågeställningar det där lilla extra som gör att det jag tänker låter vettigt. Och om det till och med är så illa att mandeln just nu råkar vara slut i det imaginära skåpet så är jag minst lika tacksam om jag kan hitta en köttbulle i min tankegröt.

Vad som helst. 

Jag har redan dammsugit hallen och köket och vattnat blommorna... Det finns ingen disk att ta tag i, för den såg jag minsann till att fixa iordning redan igårkväll - hade samma tankehets då som nu.  

Nu har halva hoppet studsat över på min kompis som förhoppningsvis kan komma med väldigt bra konstruktiv kritik. Gärna redan idag, eftersom jag tyvärr måste lämna in den här uppgiften redan ikväll.

Men jag ska inte förtvivla, för jag har i alla fall en blå och blommande hyacint som gör att det doftar jul i hela lägenheten, det är alltid ett stort plus :) Inte för att det hjälper mig med min uppsats, men den är fin att titta på. Den lilla lökväxten kanske kommer hjälpa mig på något sätt, vad vet jag?

Here we go again

Här sitter jag igen. Long time - no see, jo, jag är medveten om den saken. Men nu känns det som om det vore roligt att ta upp den här sidan igen.

Första advent har passerat och mycket annat också för den delen. Jag har blivit sambo i en tvåa på andra sidan ån, numera rätt sida ån/stan. Dock ska vi snart flytta till en trevlig trea några hus bort och jag borde börja planera lite för hur den här flytten ska ske, men än så länge så skjuter jag gladeligen upp det för annat viktigt. Som för tillfället när jag sitter i mitt gosiga kök och försöker skriva min B-uppsats i Konstvetenskap.Ja, det är fullt julpyntat och jag älskar det :) Jag insåg snart att om jag inte ska paja min rygg som när jag skrev min C-uppsats så måste jag nog tänka på en ergonomisk skrivplats - voila, ett köksbord med tillhörande stol :) Dessutom har jag bra utsikt över snön, som föll igår, och jag har fyra sekunder till kylskåpet och vattenkokaren. Ska man skriva uppsats måste man ha energi. Dessutom har jag min favoritskiva igång på spotify som heter Christmas 100 [Various Artists – Christmas 100  vilket är 100 klassiska julsånger sjungna av diverse bra artister.

Nå,
Min uppsats ska i alla fall fyllas med text om den fine svenske 1800-tals konstnären Marcus Larsson. Han gör helt fantastiska landskapsmålningar:Det är helt ljuvliga oljemålningar och jag blir lika begastrad varje gång jag tittar på dem. Nu återstår dock bara att jag ska fylla sida upp och sida ned med en massa nyttig och bra text om honom... just det... bara fylla lite sidor... 


RSS 2.0