Lucia och UNICEF

Nu faller den första snön över frusen mark som blir vit igen.
Nu gnistrar en vinterdröm och en stjärna står klar där i öster.

Elva nätter före jul och trevlig Lucia!

Något som jag har märkt som vuxen är att man inte längre blir påmind om att det är Lucia. Man får inte se något luciatåg som kommer förbi och lussar för en på morgonen, inte heller får man sitta och julpyssla hela förmiddagen och bli bjuden på lussebullar, pepparkakor och dricka glögg som en mjukstart.

Folk runtomkring en har fullt upp med att springa runt i sina egna små ekorrhjul och frågar man någon ifall de tänkt på att det är Lucia idag, så får man en förvånad blick och ett svar som lyder: Lucia... idag?... redan alltså...

Nej, i vuxenlivet gäller det helt andra regler. Här får man köpa sig sin egen bulle och se en repris av Luciamorgon på kvällen när man arbetat färdigt. Ja, vi tackom nu så gärna.

Ja, vad man kan vara tacksam för det. För det är tyvärr inte alla som har det lika gott ställt. 

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen, som varje dag dödar 21 000 barn under fem år, utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.


Kommentarer
Postat av: Sara

:)

2011-12-14 @ 14:02:57
URL: http://www.sarapunktcom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0